Едукативни онлајн ресурси

Филип Неделковски Настани и Промоции

Овој прододолжен викенд посветете го на едукацијата на Вашите најмили! Одговорете им на сите прашања и заедно учете онлајн преку следниве едукативни веб страници:

http://www.eduino.gov.mk/index.html – Едуино, националната веб-платформа за образование

http://resursi.literatura.mk/
https://nikulecedu.com/ – Решавај тестови

https://quizizz.com/ – Креирај и решавај квизови

http://oer.mk/ – Отворени образовни ресурси: платформа за наставници со едукативни материјали за деца.

https://bit.ly/2yYA2bh – Мисли еднакво: програма со сликовници за градинки наменета за развој на емпатија, љубезност, самодоверба, истрајност, критичко размислување, разрешување конфликти, самопочитување, комуникација, самосвест и други вредности.

https://issuu.com/unicefmk – Дружината Мела: сликовници за деца на предучилишна и училишна возраст.

https://www.duolingo.com/ – Duolingo: Апликација за учење јазици достапна преку мобилен телефон и компјутер.

http://www.cinesquare.net/#/kidsquare – KidSqare: платформа со 40 филмови за деца и адолесценти.

https://storyweaver.org.in/translate – Story Weaver: дигитална платформа за приказни за деца со можност за превод.