Обуки, тренинзи, тим-билдинг, патувања…

Менаџментот на ФУЛМ постојано вложува во своите вработени преку обуки, работилници, учество во разни конференции и настани и тим билдинзи.
 
 
Global women leadership network ( GWLN) своето 15 годишно постоење го одбележа со настан GWLN Luncheon во @Washinton Convention Center во Вашингтон ДС. Голема чест ни претставуваше што нашите колешки Јованка, Сијка и Габриела присуствуваа на овој настан кој им овозможи размена на знаење, искуства од Форумот на жени лидери на ФУЛМ и практики за важноста на се поголемата вклученост на жените во општествените активности.
👨‍💼EU-Asia дијалогот за финансиски услуги како форма овозможува размена на искуства и знаење, меѓусебно разбирање за различните перспективи, заедничко размислување за темите кои влијаат на финансикиот сектор во Европа и Азија. Присуството на нашиот колега Дарко, на #ASIFMA годишната конференцијата му овозможи добивање нови перспективи за ЕСГ стандардите (зелена транзиција), на новите трендови во дигитализацијата и користењето на вештачката интелегенција и нивното регулирање, како и за влијание на диверсификацијата во подобрување на резултатите во работењето.
👩‍🏫Штедилница ФУЛМ повеќе од 25 години, 👩‍💼континуирано инвестира во редовни обуки на вработените и органите на управување.
🌎Подготвеноста за ESG стандардите, посебно во делот на Social, е наша стратешка определба – да изградиме вработени со компетенциии и знаења кои се подготвени за новото дигитално време.
🚋Последната обука беше во Белград.
✍️Со цел Штедилница ФУЛМ, да е усогласена со ESG има евиденција на оддржани обуки најмалку за изминатите 10 години.
🥰Горди сме, што годинава имаме дури 961 часа инвестирано за обука на нашите вработени.
Ние од Штедилница ФУЛМ го покажавме својот 🫶 спортски дух и освоивме ( 🏆златен пехар во пикадо жени – Sara Spirovska , Bojana Dimitrijevic, Габриела Најдеска, 🥈сребрен пехар во куглање – мажи Јовица Вукобрат и Дарко Димов, и 🥈сребрен пехар во тенис – мажи Јовица Вукобрат) на спортски игри организирани од Синдикатот на работниците од финансиските организации – СФОМ кои се оддржуваат по повод денот на штедењето.
👏Честитки и продолжете да чекорите по патот на успехот!

Вработените од Штедилница ФУЛМ и оваа година учествуваа на Спортски игри организирани од Синдикалните организации на банки и штедилници. Мали сме како тим, но многу борбени и горди на успехот што оваа година го постигнавме. Наредна со пехар да славиме!

Спортски банкарски игри 

ФУЛМ и оваа година учествуваше на спортските банкарски игри и тоа во куглање, пикадо, и баскет.

Спортските банкарски игри поминаа во супер дружба во комбинација со натпреварувачки тим.

Напред ФУЛМ! 

🤩Горди сме на неверојатниот успех што го остварија нашите вработени кои учествуваа на банкарските синдинални игри по повод денот на штедењето. Се закитивме со три бронзени 🏆пехари во 🪀куглање, 🎾и тенис за мажи и жени. Честитки на сите, за освоените медали.👏

🎉Многу сме горди на најмалиот тим, но со најголемо ❤️СРЦЕ❤️ од Штедилница ФУЛМ кој беше дел од Спортските банкарски игри, организирани од Синдикалните организации. Специјално 👏БРАВО за заедничкиот тим на⛹️‍♀️⛹️ Јовица и Јулијана во куглање.

Спортски банкарски игри 

ФУЛМ и оваа година учествуваше на спортските банкарски игри и тоа во куглање, пикадо, и баскет.

Спортските банкарски игри поминаа во супер дружба во комбинација со натпреварувачки тим.

Напред ФУЛМ! 

Обука на вработените 

Обука на вработените 

Обука на вработените 

Стратешко планирање 

Спортски банкарски игри 

Спортски банкарски игри 

Обука на вработените 

Обука на вработените 

Обука на вработени  

Обука на вработени 

Обука на вработените 

Обука на вработени 

Тим билдинг 

Обука на вработени 

Обука на вработени 

Стратешко планирање