Свој автомобил, своја слобода!

marija Приказни за месец Јули

Ивана Новачка, Скопје Кога и да требаше да излезам од дома, се прашував како ќе стигнам дали имам автобус, како ќе се вратам или колку ќе ме чини такси .Сакам да се дружам, да патувам, но превозот отсекогаш ми беше ограничување со кое се соочував. Откако се вработив седнав и си направив математика колку јас навистина давам пари за превоз,месечна …

Со производство на слатки и торти и колачи и паметно искористен кредит за инвестиција, до убав и сладок живот!

marija Вашите бизниси, Приказни за месец Јули

Кире Цветановски, с.Бориево, Струмичко По завршување на средното образование во земјоделското училиште во Димитар Влахов во Струмица, имав желба да започнам сопствен бизнис со производство на слатки, торти и слични кондиторски производи. Благодарение на Штедилница ФУЛМ, како и добрите совети од вработените во филијалата во Струмица, кои ми помогнаа да подигнам кредит, преку кој обезбедив финансиски средства за набавка на …

Го завршив реновирањето на куќата навреме и ја дочекавме снашката како што треба!

marija Приказни за месец Јули

Киро Спиров, Скопје Јас сум меѓу првите членови штедачи во ФУЛМ. Долго време ја користев услугата за штедење од плата (доброволен влог) и секогаш ми остануваа екстра заштедени пари за на летување, регистрација на кола и слично. Пред извесно време, синот ми соопшти радосна вест дека решил да се жени и пријатно ме изненади. Тоа беше дополнителна причина да побрзам …

Стипендијата не ми беше доволна, со студентскиот кредит го реализирав моето студирање во странство!

marija Приказни за месец Јули

Марко Груевски, Скопје Во 2012 година добив државна стипендија за студирање на полициската академија “Polis Akademisi Baskanligi” во Анкара, Турција. Стипендијата ми ги покриваше сите трошоци поврзани со школувањето и престојот во Турција, но не и патните трошоци поврзани со заминување и враќање на релација Скопје-Анкара. Аплицирав за студентски кредит во Штедилница ФУЛМ и благодарение на кредитот и брзата реакција …

Како студент, патување, учење и усовршување на странски јазици, а сега професор по германски јазик и успешна кариера!

marija Приказни за месец Јули

Љубица Лазова, Кавадарци Член сум во ФУЛМ уште од јули 2013 година. Како студент на Филолошки факултет Скопје,  прв пат земав кредит од Штедилница Фулм во филијалата Тиквешија во Кавадарци.  Кредитот ми беше потребен за патување во Минхен, Германија, со цел учење и усовршување на Германскиот јазик,а воедно и да заработам џепарлак за време на летото како и повеќето млади. …