Бутик Инари – успешен бизнис во време на Корона

Филип Неделковски Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

Бутикот „Инари” чијшто сопственик е Сара од филијалата ЈСП во Аеродром, којашто е воедно и наш член, е отворен  во 2019 година и веќе успешно работи една година. Бутикот се наоѓа во Скопје, а тука може да најдете голем избор на убава женска облека. „И покрај настанатата ситуација со пандемијата Ковид-19 која ни ја намали работата ве покануваме да нè посетите …

Предизвиците на бизнисот во време на Ковид-19

Филип Неделковски Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

“ТП Лотос е специјализирана продавница за потелнина и текстилни производи која се наоѓа во Кавадарци. Со работа започна во 1996 година и веќе 24 години опстојува во приватниот сектор. Со Штедилница ФУЛМ почнува да соработува од 2012 година. Во Филијала Тиквешија – Кавадарци наидовме на широко отворени врати и насмени лица спремни за соработка и достапни 24/7 часа. Во ова тешко …

Успешен бизнис во услови на Коронавирус криза

Филип Неделковски Uncategorized @mk, Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

Денес Ви го претставуваме нашиот член и учесник во кампањата „Мој бизнис – Моја слобода”, Марија од Скопје којашто две децении го раководи својот малопродажен бизнис за облека, бутикот Мариник. Бутикот се наоѓа во непосредна близина на нашата филијала во Аеродром на Булевар „Јане Сандански” 7/1 во Скопје.      Таа е релативно задоволна со својата работа. Тежок е опстанокот …

Успешна жена претприемач во услови на корона

Филип Неделковски Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

Штедилница ФУЛМ заедно со Глобалната мрежа на жени лидери имаат за цел да ги поттикнат жените да направат значајни разлики во нивниот живот, во животот на членовите на нивната кредитна унија и нивната заедница, преку обезбедување можности и средства за тоа. Една од тие жени лидери кои прават значајни разлики во нивната средина е Силвана од село Бориево, Струмичко. Таа …

„Две даски" – успешен бизнис во време на корона

Филип Неделковски Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

Александар Велковски од Скопје е управител на работилницата за обработка на дрво „Две даски” којашто ја основал на 30 август 2019 година. Главна дејност на неговиот бизнис е изработка на најразлични производи од масивно дрво како што се маси, столови, кујнски даски, сандаци за пчели и др.  Почетоците на својот бизнис финансиски ги поддржал со подигнување на кредит од Штедилница ФУЛМ …

Силвана Василева, Струмица

Филип Неделковски Вашите бизниси, Приказни за месец Јуни

ФУЛМ ги поддржува и наградува креативните и смели луѓе кои сакаат да направат позитивни промени во својoт живот и во животите на својата зедница, a особено кога тоа се младите и жените и нивните почетнички-стартап бизниси. Силвана Василева е една од нив! Силвана со финансиска поддршка од ФУЛМ го финансираше надополнувањето на залихи во нејзиниот колонијал, кој успешно работи и …

Елена Димитрова, Скопје

Филип Неделковски Вашите бизниси

Елена Димитрова, како учесник во кампањата ,,Мој бизнис –Моја слобода” на Штедилница ФУЛМ, е сопственик на бутик за модна конфекција и модни додатоци, чанти, накит, аксесоари. Дел од нив се рачна изработка. На следниве линкови може да погледнете дел од производите: http://www.facebook.com/JantarART и www.facebook.com/P.S.Fashion.Skopje/  

Антица Гавриловска Благадуша, Скопје

Филип Неделковски Вашите бизниси

Како учесник од кампањата ,,Мој бизнис –Моја слобода”, Ви претставуваме една од успешните жени-претприемачи, член на ФУЛМ и Форумот на жени на ФУЛМ Македонија. Антица Гавриловска Благадуша е претприемач- уметник од Скопје, која изработува аранжмани од чоколади и бонбони, декорации за свадби, прослави, аранжмани на маси и столици… Антица може да ја контактирате преку нејзиниот Фејсбук профил “Бонбонерија Благадуша”  , …