Четврто издание на Денови на финансиска писменост

Филип Неделковски Настани и Промоции

Ве покануваме да бидете дел од четвртото издание на Денови на финансиска писменост кое ќе се одржи од 24-26 Ноември, 2020 година.

Поради новите услови наметнати од пандемијата на Ковид-19, Деновите на финансиската писменост ќе бидат организирани главно како едукативни предавања преку видеоконференциска врска, што ќе овозможи и вклученост на поголем број заинтересирани граѓани

Целта на оваа акција е да се зајакне финансиската едукација, да се поттикне финансиската инклузија и да зголемат свесноста и заштитата на потрошувачите на финансиски услуги.

Повеќе информации на следниот линк:
http://nbrm.mk/ns-newsarticle-soopstenie-16112020.nspx