10 këshilla gjatë udhëtimit në kohën e Covid-19

Филип Неделковски informacii za Covid-19, Ngjarjet dhe Promovimet

  1. Shmangni udhëtimet me autobus, tren ose aeroplan. Mundësisht të udhëtoni me makinë pa shumë ndalesa në stacionet e gazit ose restorantet. Shmangni bashkëudhëtimin me makinë me njerëz që nuk janë anëtarë të familjes tuaj
  2. Kontrolloni që menaxhimi i vendit ku do të gjendeni të marrë masat dhe protokollet e nevojshme për mbrojtje kundër Covid-19. Ju gjithashtu mund të bëni kamp nëse është e mundur.
  3. Siguroni furnizime të dezinfektuesve, mbrojtje dhe higjienë. Lani duart shpesh dhe mbani një distancë prej 2 metrash
  4. Siguroni sa më shumë ushqim dhe pije të jetë e mundur para se të niseni në udhëtim
  5. Kontrolloni nëse vendi ku do të udhëtoni ka ndonjë kufizim shtesë për shkak të situatës me Covid-19
  6. Merrni të gjitha informacionet në lidhje me vendin turistik, mundësisht përmes internetit ose aplikimit të udhëtimit celular në mënyrë që të zvogëloni kontaktin fizik me njerëzit. Grup i dobishëm në Facebook për shkëmbimin e informacionit
  7. Siguroni sigurim për ju dhe njerëzit me të cilët udhëtoni
  8. Shmangni turmat në qendrat tregtare, restorante, bare. Shijoni bukuritë natyrore të vendit turistik.
  9. Nëse dikush që nuk është i veshur me maskë, ju afrohet, në mënyrë kulturore kërkoni që ai të mbajë distancën e nevojshme ose ju largoheni.
  10. Ruani shëndetin tuaj. Merrni vitamina dhe lëngje. Bëni gjumë të mjaftueshëm dhe ushtroni rregullisht!