70-vjetori i Ditës Ndërkombëtare të Sindikatave të Kredisë dhe fillimit të promovimit të 20-vjetorit të themelimit të Kursimores FULM – 18 Tetor 2018

marija Uncategorized @sq

Fshati Murtino, rajoni i Strumicës.KURSIMORJA  FULM, fitues i çmimit vjetor për rritjen më të madhe nga Unioni Botëror i Kredisë (WOCCU) në botë, shënoi 70 vjetorin e Ditës Ndërkombëtare të Unionit të Kredisë dhe fillimin e promovimit të 20 vjetorit të themelimit të tij. Në festë, falënderime iu dhanë anëtarëve dhe bashkëpunëtorëve më të merituar të  Kursimores FULM, për kontributin e veçantë. Ngjarja pasuroi praninë dhe adresën e Kryeministrit të Republikës së Maqedonisë, Z. Zoran Zaev, i cili uroi menaxhmentin dhe anëtarët për njohjen e rritjes më të mirë në konkurrencën e 106 vendeve dhe suksesin e arritur nga FULM, këtë vit në Singapor.

Shumë fermerë nga rajoni i Strumicës kanë qenë pjesë e historisë së suksesit për 20 vitet e fundit në Degën e parë të Murtinos. Vancho Chavdarov, i cili fal huasë nga FULM mund të mbjellë një pemishte me qershi, qershi dhe mollë në fshatin Staro Baldovci. Vancho theksoi se qëndrimi i sinqertë i punonjësve ishte thelbësor për marrjen e një kredie nga Shtëpia e Kursimeve FULM. “Ata më dhanë paratë me urime, kështu që pemët u rritën jashtëzakonisht të mëdha,” bën shaka Vancho Chavdarov.

Dita Ndërkombëtare e Sindikatave të Kredisë (Dita e Njësisë së Inteligjencës) feston konceptin: “Njerëzit i ndihmojnë njerëzit”, dhe kujton historinë e lëvizjes së bashkimit të kredive. Kjo ditë festohet çdo të tretën e enjte në tetor, për 70 vjet, që nga viti 1948. Sipas raportit statistikor 2017, 89.026 sindikata krediti, në 117 vende të botës, shërbejnë 260 milion njerëz. (Www.woccu.org)