"Две даски" – успешен бизнис во време на корона

Филип Неделковски Вашите бизниси, Настани и Промоции

Александар Велковски е управител на работилницата за обработка на дрво “Две даски” од Скопје, која ја основал на 30 Август, 2019

Главна дејност на неговиот бизнис е изработка на најразлични производи од масивно дрво како маси, столици, кујнски даски, сандаци за пчели и др. 

Почетоците на својот бизнис финансиски ги поддржал со подигнување на кредит од Штедилница ФУЛМ и веќе 10 месеци успешно работи. Иако во последните неколку месеци се соочува со предизвици поради коронавирус кризата,  тој вели дека работите почнувале да се враќаат во нормала откако се отвориле рестораните за кои изработува кујнски даски и други производи од дрво. Во исто време добил работа на проект од невладина организација за изработка на сандаци за пчели и е оптимист и покрај новонастаната вонредна ситуација

Аплицирај за кредит за поддршка на твојот бизнис

Дел од производите може да погледнете на инстаграм профилот на “Две Даски” на следниот линк

Работилницата на Александар се наоѓа на улица Бутелска 15/6, населба Радишани, Скопје.

Контакт телефон: 070 655 007