Инспиративна приказна, Весела куќа – декорации

marija Uncategorized @mk, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

Би сакале да ја споделиме инспиративната приказна за хобито на нашиот веќе долгогодишен член Јованка која во слободно време се занима со изработка на украси и декорации. Таа ни раскажа за нејзината пасија, за тоа од кога и какви изработки изработува, но и за долгогодишната соработка на нејзиното семејство со Штедилница ФУЛМ. “Мојата пасија за изработка на украси и декорации ја открив …

Со вонреден кредит до нов велосипед

marija Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

„Најдоброто и најбрзото превозно средство е велосипедот. Благодарејќи на Штедилница ФУЛМ го шетам цел град и убавините на Македонија. Диши длабоко на планина и уживај во нејзините убавини” – порачува нашиот член Давид

До нов мотор со финансиска поддршка од ФУЛМ

marija Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

„За Штедилница ФУЛМ дознав за време на полицискиот час, додека бевме во карантин. Поради големата желба за мотор, решив да купам и во тоа да ми помогне ФУЛМ. Сега ги избегнувам гужвите и уживам во возењето.Благодарност до Штедилница ФУЛМ”. вели Христина, член во филијалата ЈСП.

Бутик Инари – успешен бизнис во време на Корона

marija Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

Бутикот „Инари” чијшто сопственик е Сара од филијалата ЈСП во Аеродром, којашто е воедно и наш член, е отворен  во 2019 година и веќе успешно работи една година. Бутикот се наоѓа во Скопје, а тука може да најдете голем избор на убава женска облека. „И покрај настанатата ситуација со пандемијата Ковид-19 која ни ја намали работата ве покануваме да нè посетите …

Инспиративна приказна за Стефан Петановски, гитарист

marija Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

Денес ве запознаваме со нашиот член Стефан Петановски, гитарист и студент на Музичката академија во Скопје. Стефан на 6 годишна возраст, бил меѓу првите деца, коишто пред 15 години, почнаале да штедат како членови во Младинскиот клуб на ФУЛМ. Со неговото полнолетството тој стана полноправен член и денес сам управува со своите финансии. Држејќи часови по гитара и реализирајќи разни музички …

Предизвиците на бизнисот во време на Ковид-19

marija Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

“ТП Лотос е специјализирана продавница за потелнина и текстилни производи која се наоѓа во Кавадарци. Со работа започна во 1996 година и веќе 24 години опстојува во приватниот сектор. Со Штедилница ФУЛМ почнува да соработува од 2012 година. Во Филијала Тиквешија – Кавадарци наидовме на широко отворени врати и насмени лица спремни за соработка и достапни 24/7 часа. Во ова тешко …

Успешен бизнис во услови на Коронавирус криза

marija Uncategorized @mk, Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

Денес Ви го претставуваме нашиот член и учесник во кампањата „Мој бизнис – Моја слобода”, Марија од Скопје којашто две децении го раководи својот малопродажен бизнис за облека, бутикот Мариник. Бутикот се наоѓа во непосредна близина на нашата филијала во Аеродром на Булевар „Јане Сандански” 7/1 во Скопје.      Таа е релативно задоволна со својата работа. Тежок е опстанокот …

Успешна жена претприемач во услови на корона

marija Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

Штедилница ФУЛМ заедно со Глобалната мрежа на жени лидери имаат за цел да ги поттикнат жените да направат значајни разлики во нивниот живот, во животот на членовите на нивната кредитна унија и нивната заедница, преку обезбедување можности и средства за тоа. Една од тие жени лидери кои прават значајни разлики во нивната средина е Силвана од село Бориево, Струмичко. Таа …

„Две даски" – успешен бизнис во време на корона

marija Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции, Приказни за месец Јуни

Александар Велковски од Скопје е управител на работилницата за обработка на дрво „Две даски” којашто ја основал на 30 август 2019 година. Главна дејност на неговиот бизнис е изработка на најразлични производи од масивно дрво како што се маси, столови, кујнски даски, сандаци за пчели и др.  Почетоците на својот бизнис финансиски ги поддржал со подигнување на кредит од Штедилница ФУЛМ …

Силвана Василева, Струмица

marija Вашите бизниси, Приказни за месец Јуни

ФУЛМ ги поддржува и наградува креативните и смели луѓе кои сакаат да направат позитивни промени во својoт живот и во животите на својата зедница, a особено кога тоа се младите и жените и нивните почетнички-стартап бизниси. Силвана Василева е една од нив! Силвана со финансиска поддршка од ФУЛМ го финансираше надополнувањето на залихи во нејзиниот колонијал, кој успешно работи и …