Бутик Инари – успешен бизнис во време на Корона,

Филип Неделковски Бизнис во Корона, Настани и Промоции

Бутикот Инари чиј сопственик е нашиот член Сара од филијалата ЈСП во Аеродром, е отворен  во 2019 година и веќе успешно работи една година. Бутикот се наоѓа во Скопје и тука може да најдете голем избор на убава женска облека. “И покрај настанатата ситуација со пандемијата Ковид-19 која ни ја намали работата ве покануваме да не посетите и да се …

Предизвиците на бизнисот во време на Ковид-19

Филип Неделковски Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции

“ТП Лотос е специјализирана продавница за потелнина и текстилни производи која се наоѓа во Кавадарци. Со работа започна во 1996 година и веќе 24 години опстојува во приватниот сектор. Со Штедилница ФУЛМ почнува да соработува од 2012 година. Во Филијала Тиквешија – Кавадарци наидовме на широко отворени врати и насмени лица спремни за соработка и достапни 24/7 часа. Во ова тешко …

Успешен бизнис во услови на Коронавирус криза

Филип Неделковски Uncategorized @mk, Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции

Денес Ви го претставуваме нашиот член и учесник во кампањата „Мој бизнис – Моја слобода”, Марија од Скопје којашто две децении го раководи својот малопродажен бизнис за облека, бутикот Мариник. Бутикот се наоѓа во непосредна близина на нашата филијала во Аеродром на Булевар „Јане Сандански” 7/1 во Скопје.      Таа е релативно задоволна со својата работа. Тежок е опстанокот …

Успешна жена претприемач во услови на корона

Филип Неделковски Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции

Штедилница ФУЛМ заедно со Глобалната мрежа на жени лидери имаат за цел да ги поттикнат жените да направат значајни разлики во нивниот живот, во животот на членовите на нивната кредитна унија и нивната заедница, преку обезбедување можности и средства за тоа. Една од тие жени лидери кои прават значајни разлики во нивната средина е Силвана од село Бориево, Струмичко. Таа …

„Две даски" – успешен бизнис во време на корона

Филип Неделковски Бизнис во Корона, Вашите бизниси, Настани и Промоции

Александар Велковски од Скопје е управител на работилницата за обработка на дрво „Две даски” којашто ја основал на 30 август 2019 година. Главна дејност на неговиот бизнис е изработка на најразлични производи од масивно дрво како што се маси, столови, кујнски даски, сандаци за пчели и др.  Почетоците на својот бизнис финансиски ги поддржал со подигнување на кредит од Штедилница ФУЛМ …