Intervistë me Veronika Mitreska, fituese e bursës FULM për vitin 2017

marija Ngjarjet dhe Promovimet, Студенти

 

Ne vazhdojmë me serinë e intervistave me fituesit e mëparshëm të bursës studentore FULM. Ku janë ata për momentin dhe çfarë duhet të rekomandojnë nëse doni të aplikoni në konkursin e bursave të studentëve?

Lexoni përgjigjet më poshtë nga e gjithë intervista me fituesen e bursës studentore FULM, Veronika Mitreska

1.Çfarë po bën tani? (A jeni duke studiuar, duke punuar apo kërkoni punë?)

Tani jam e përkushtuar në studimet e mia.

2.Cilat janë qëllimet tuaja të karrierës dhe në cilën fushë do të donit ta përqendronit arsimin tuaj më tej?

Qëllimi im përfundimtar është të ndërtoj teknologji që do të bëjë një ndryshim dhe do ta bëjë jetën më të lehtë për njerëzit. Për ta arritur këtë duhet të kem një interes të vazhdueshëm në fushën e teknologjisë sepse ajo vazhdimisht ndryshon. Pjesëmarrja në sa më shumë seminare, kurse dhe sigurisht vazhdimi i arsimit tim jashtë janë gjërat që do të më ndihmojnë në ndërtimin më optimal të aftësisë time për të arritur qëllimin përfundimtar.

3.A dëshironi të merrni pjesë në një praktikë në FULM?

Do të ishte një mundësi e shkëlqyer për këdo që dëshiron të ngjitet në një shkallë karriere. Duke qenë se fusha ime e interesit është zhvendosur në teknologji, mendoj se nuk është më në domenin e interesit tim.

4.A mendonit se konkursi ishte manipuluar kur aplikuat për bursën e studentit?

Sinqerisht jo, në asnjë moment nuk dyshova në besueshmërinë e shtëpisë së kursimeve dhe profesionalizmin me të cilin zgjidhen kandidatët për bursë.

5 Si u ndjetë kur mësuat që ishit fitues të bursave?

Befasuar me një fjalë. Më vjen mirë që u njoha nga konkursi i madh dhe shumë kompetent dhe puna që kisha investuar dha shpërblimin e plotë. Unë isha krenar për veten time, gjë që është shumë e rëndësishme sepse më dha motivim dhe guxim të mos heq dorë nga mundësitë që vijnë në drejtimin tim.

6.Për çfarë i keni përdorur fondet e marra nga bursa?

Ato ishin tërësisht të destinuara për arsimin tim dhe një kurs të gjuhës gjermane, i cili më pas më mundësoi të punoja si student në Gjermani për verën.

7.Çfarë do t’u rekomandonit studentëve që duan të marrin pjesë në konkursin e ardhshëm të bursave?

Mos u përmbani, shfrytëzoni çdo moment që u ofron atyre azhurnim personal dhe besoni fort në veten tuaj, sepse të gjithë jemi unikë. Gjithë sa duhet është pak guxim dhe gatishmëri për tu dalluar dhe për tu dalluar nga turma.

8.Çfarë do të na rekomandonit të bënim për të promovuar bursën për më shumë studentë për të mësuar në lidhje me konkursin?

Së pari, një reklamë interesante do të tërheqë vëmendjen e të gjithëve, veçanërisht në rrjetet sociale. Ngjarje / leksione kryesore për vetë shtëpinë e kursimeve dhe bursat që ajo ofron. Dhe sigurisht që të gjithë studentët duan argëtim pas një kohe të vështirë, kështu që mund të ketë disa sfida ose lojëra që do të kontribuojnë në ndërveprim dhe interes më të madh midis audiencës.

Ndoshta ju jeni fituesi tjetër i bursës studentore FULM? Merrni sfidën dhe aplikoni për Konkursin e gjashtë të Bursave të Studentëve FULM!

Aplikoni në

Натпревар за Студентска стипендија 2020

Ju urojmë suksese!