Студентски простор за сите студентски потреби и интереси

Hapësira studentore

Nxitur nga lëvizja globale e unioneve të kreditit në botë për të rritur numrin e anëtarëve të rinj dhe mbështetjen e vazhdueshme të gjithçkaje që pasuron njohuritë në jetën e të rinjve, Kursimorja FULM është vazhdimisht në funksion të nevojave të të rinjve përmes:

 • Kredi dhe deposite studentore,për të gjitha nevojat e studentëve
 • Praktik studentore,e cila hap mundësi për punësim,
 • Bashkëpunim me univerzitetet ,fakultetet,organizatat studentore,si dhe
 • Bashkëpunimi me me agjencionet për përkrahje të programitëork& travel ekskurzione për apsolventiad,
 • Edukim dhe trajnim për studentët,
 • Fondi për bursë studentore dhe kuptohet
 • Përvoja studentore,të treguara prej studentëve

E plotësojn këtë HAPËSIRË STUDENTORE-për të gjitha cka ju intereson dhe kane nevojë studentët

Kredi studentore & depozite

Kreditë për studentë të Kursimoreve FULM janë unike në qëllimin e tyre dhe shërbejnë për të mbuluar të gjitha nevojat e studentëve:

 • Shpenzimet për regjistrim / pjesëmarrje
 • Libra dhe literature të tjera
 • Trajnime,kurse dhe përsosje profesionale
 • Ndihma edukative, interneti, laptop dhe mjete të tjera të komunikimit
 •  Qiramarrësit dhe shpenzimet për të studiuar jashtë vendit të banimi

·         Programi work & travel, për të fituar përvojë praktike ose edukim në vende të tjera të botës etj.

 • Ekskurzion për absolventiad

Studentët mund të marrin kredi prej 10.000-700.000 denarë,me afat prej 12-84 muaj,dhe me mundësi për grejs periudh prej 12 muaj.Zgjedhni njërën prej ofertave që më së shumti qe  ju përgjigjet

Depozitë studentore-në shërbim të studentëve  është ofruar oferta e plotë depozituese e Kursimores FULM

OFERTË DEPOZITUESE

Mësim praktik

Të nderuar student

Bëhu pjesë e ekipit tonë kreativ dhe të suksesshëm përmes mundësisë së punës praktike në Kursimoren FULM! Kuptoni se si ndihet të jetë i punësuar në një institucion financiar modern!
Ndoshta ju do të jeni kolegu ynë i ardhshëm

Njihuni me veprimtaritë financiare dhe bankare përmes mundësisë së mësimit praktik në Zyrën Qendrore ose disa nga degët e Kursimoreve FULM në të gjithë Maqedoninë: Shkup, Manastir, Kavadar, Strumicë dhe Tetovë

Kushtet që duhet ti plotësojn pjesëmarrësit:

 • Të jenë student universitarë ose studime pasdiplomike
 • Avantazhë kanë studentët e shkencave shoqërore me një avantazh të veçantë studentëve nga shkencat ekonomike, drejtësisë ose shkencave informative;
 • Mundësia është e hapur për studentët nga të gjitha fakultetet dhe universitetet në Republikën e Maqedonisë;
 • Të kenë mundësi të kryejn punën praktike në ditët e punës so orar pune të plotë
 • Avantazh kanë kandidatët që do të nënshkruajn marrëveshje prej tre muaj punë praktike
 • Puna praktike mund të jetë një deri në tre muaj.
 • Puna praktike me kohë zgjatje prej tre muaj paguhet.

Kandidatët e interesuar mund të aplikojn në: info@fulm.com.mk dhe ta dërgojn CV me temën:”Për  punë praktike në Kursimorja FULM”

Të gjithë kandidatët që kualifikohen dhe hyjnë në raundin më të afërt të përzgjedhjes do të kontaktohen më tej për një intervistë.

Kursimorja FULM është gjithmonë e hapur për të lejuar mësim praktike të studentëve për studentët e Universiteteve dhe Fakulteteve me të cilat ka bashkëpunim biznesi dhe kontrata të nënshkruara për kryerjen e orëve praktike të studentëve (ose do të krijojë në të ardhmen)

Bashkëpunimi me fakultete,organizata dhe agjencione

Kursimorja FULM ka realizuar bashkëpunim me fakultetet e rradhës:

 • SHLP-“Fakulteti I ekonomise së biznesitë”Shkup
 • Universiteti “shën Kirili dhe Metodij”në Shkup,fakulteti Ekonomikë-Shkup
 • Universiteti “Goce Delcev ”në Shtip ,fakulteti Ekonomikë
 • ”Instituti shkencor privatë për ekonomi biznesi”-Shkup
 • Universiteti Kolexhi Amerikan-Shkup
 • Universiteti Europian-Shkup
 • Universiteti I Europës Juglindore-Tetovë

Kursimorja FULM në vazhdimësi mban marrëdhënie të shkëlqyera biznes me:

Agjensionet turisike Work & Travel – (Ameriquest, Narom, Kauzom, Viking,shërbime studentore Aurora, Kontekst, Asterija, Rapsodi travel,Delta MTS dhe të tjerë.
• Organizata studentore (SWT Alumni, AIESEC dhe të tjerë.)
• Organizata të tjera (Këshilli për organizata mikrofinanciare,MRFP dhe të tjerë)

Në bashkëpunim me universitetet dhe fakultetet,krijuam paketë-oferta:

FULM ne bashkepunim me Fakultetin Ekonomik te Biznesit – Shkup me oferte te perbashket per lehtesimin e studimeve

 • Dokumentacioni i nevojshëm:
  • Kërkesa për kredi studentore , fotokopje e letërnjoftimit (pasaportë) dhe indeksi ose vërtetim prej fakultetit
  • Kërkesa për një garantues (mundet dhe prind) fotokopje e letërnjoftimit (pasaportë)
  • Kërkesat mund të merren: në fakultet, faqen tonë të internetit, ose nga zyrat e Kursimores FULM
 • Kushtet e kredisë:
  • Kredia mbulon të gjitha shpenzimet e studimit dhe zbatimin e saj
  • Kredia duhet të merret deri me 15 shtator, për pagesë në kohë dhe regjistrimin e vitit .
  • Shlyerja e kredisë fillon nga 1 – 15 tetor me 12 këste mujore të barabarta si vijon:
   • Kredi 44.000 den. Me këst prej 4.136 denar për studentët e rregullt
   • Кredi 50.000 den. Me këst prej 4.700 denar për studentët e crregullt
  • të cilat duhet të kryhen më vonë deri në filimin e shtatorit të vitit te ardhshëm,kur studenti aplikon për kredi për 12 muaj të ardhshme. E njëjta vlen dhe vitin e ardhshëm.
  • Në qoftë se kredia është paguar rregullisht, në vitin e ardhshëm ofrohen lëshime
    

  Informacione plotësuese: Secili student hap librezë kursimi me 600 denarë kursime fillestare

Informacione shtese: Ne numrat e telefonit apo ne sportelet e degeve te kursimores FULM

Llogaritjet kësteve janë bërë sipas vendimit të fundit të vlefshme për kushtet në të cilin kryhet krediti dhe tarifa e Kursimores FULM. Nëse ka një ndryshim në to, do të ndryshojë dhe shumat e mësipërme.

Ndodhi studentore/trajnime

FULM synon të frymëzojë dhe motivojë studentët drejt zhvillimit të tyre profesional dhe personal. Gjatë viteve të kaluara ne kemi organizuar dhe ndjekur shumë ngjarje studentore, ditë të hapura, prezantime, trajnime dhe punëtori në fakultete dhe universitete në Republikën e Maqedonisë.

Intervistë me fituesen e bursës studentore të vitit të kaluar, Alexandra Popova

October 14, 2020

Çfarë po bën tani? (A jeni duke studiuar, duke punuar apo kërkoni punë?) - Unë jam duke studiuar A dëshironi të merrni pjesë në një praktikë në FULM? - Do të doja A mendonit se konkursi ishte manipuluar kur aplikuat për bursën e studentit? - Jo, nuk kam pasur aspak mendim të tillë Si u ndjetë kur zbuluat se ishit ...

Fjalimi i Dreu Egan për festimin e 20 vjetorit të FULM

October 8, 2020

Shikoni fjalimin e mikut tonë Dreë Egan nga Lidhja e Sindikatave të Kreditit në Miçigan me rastin e 20 vjetorit të Kursimores FULM, me mbështetjen e të cilit u krijua Fondi i Bursave të Studentëve. p.s. A keni aplikuar për konkursin e bursave të studentëve të këtij viti? Nxito! Kanë mbetur vetëm 2 ditë deri në afatin e caktuar Aplikoni ...

Intervistë me Monika Stoilovska, fituese e bursës studentore FULM për vitin 2018

October 6, 2020

Ne vazhdojmë me serinë e intervistave me fituesit e mëparshëm të bursës studentore FULM. Ku janë ata për momentin dhe çfarë duhet të rekomandojnë nëse doni të aplikoni në konkursin e bursave të studentëve? Lexoni përgjigjet më poshtë nga e gjithë intervista me fituesen e bursës studentore FULM, Monika Stoilovska Çfarë po bën tani? (A jeni duke studiuar, duke punuar ...

Intervistë me Veronika Mitreska, fituese e bursës FULM për vitin 2017

September 28, 2020

  Ne vazhdojmë me serinë e intervistave me fituesit e mëparshëm të bursës studentore FULM. Ku janë ata për momentin dhe çfarë duhet të rekomandojnë nëse doni të aplikoni në konkursin e bursave të studentëve? Lexoni përgjigjet më poshtë nga e gjithë intervista me fituesen e bursës studentore FULM, Veronika Mitreska 1.Çfarë po bën tani? (A jeni duke studiuar, duke ...

 • Seminare  të specializuara dhe trajnime falas për anëtarët e FULM, me titullin e përgjithshëm “Përfshirja dhe inovacioni në mikrofinancë”, projekti i financuar nga USAID, në bashkëpunim me Fondacionin Maqedonas për Zhvillimin e Ndërmarrjeve (MEDF) dhe Bashkimin e Organizatave Mikrofinanciare (SMI).

  . Jemi të sigurt se këto trajnime do të thellojnë njohuritë tuaja dhe do të rrisin kontaktet tuaja të biznesit dhe mundësitë e punësimit ose do të fillojnë bizneset tuaja.

  Nëse jeni të interesuar për stërvitje, ne ju inkurajojmë të paraqisni interesin tuaj në adresën e mëposhtme: info@fulm.com.mk , me një shënim: Interesi për trajnime falas për studentët, duke treguar emrin dhe mbiemrin, numrin e anëtarësimit dhe numrin e telefonit.

Bursë studentore

Kursimorja FULM është pjesë e jetës, dëshirave dhe ëndrrave të studentwve, që nga dita e miratimit të kredisë së parë studentore në vitin 2004 … Dhe kjo është njëri prej tyre … BURSA  E STUDENTIT

FULM Maqedonia, në bashkëpunim me Lidhjen e Sindikatave të Kreditit të Miçiganit (MCUL, SHBA), në vitin 2014 themeloi Fondin për bursë studentore, me qëllim të përkrahjes së edukimit të të rinjve në Republikën e Maqedonisë.


 

  2019 - Urime për Ana Popova dhe Gjorgji Mitrevski që janë fituesit e konkursit të pestë të bursave studentore të FULM & Michigan Credit Union League & Affiliates (USA). Idetë tuaja për "cfarë mund të bëjmë së bashku më shumë për të mirën e qytetarëve tanë?" ishin vërtet frymëzues dhe na ndihmuan të formojmë drejtimin tonë në të ardhmen. Ne në Kursimoren FULM jemi krenarë që kemi pasur mundësinë që t'ju takojmë dhe ju shpërblejmë! Ne besojmë se ju do të na bëni krenarë për arritjet tuaja të ardhshme në arsim!

Ne vazhdojmë të jemi mbështetja më e fortë e studentëve!

 2018 - Urime Monika Stoilovska për fitoren e konkursit të katërt të bursave studentore të FULM & Michigan Credit Union League & Affiliates (USA) si dhe për punën speciale të Damjan Serafimovski dhe Teodor Danilov! Idetë e fillimit të biznesit të këtyre të rinjve të mrekullueshëm u zgjodhën si më të mirët! Ne në Kursimoren FULM jemi krenarë që kemi pasur mundësinë t’i takojmë dhe t’i shpërblejmë!

  Ne vazhdojmë të jemi mbështetja më e fortë e studentëve!

  • 19 tetor 2017 nw Fakultetin Pedagogjik nw Manastir,pranw Universitetit”Shwn Kliment Ohridski”u organizua festimi I ditws Botwrore tw unioneve kreditore International Credit Union (ICU)Day dhe shpallja e fituesit tw bursws studentore za 2017,Veronika Mitreska,studente e fakultetit tw Drejtwsis”Justiniani I”,Shkup.Veronika,me mundin e saj fitoi pikwt maksimale dhe fitoi nw ndeshjen pwr bursw studentore me temw:My work &Travel dream.Faleminderimi deri tek agjencionet work &travel-bashkwpunwtor tw FULM-it dhe tw mikwpritwsve tw mrekullueshwm,certifikatat dhe dhuratat pwr bursistin e ri tw FULM-it dhe pwr fituesin mw frymwzues tw work &travel dream tw Angela Atanasova,student e fakultetit Filologjik,pranw UGD Shtip.tw organizatorit ndeshja Facebook. .
  • 20 tetor 2016 - Fitues i Bursws Studentore ishte Adriana Dimitrijevic, student në Fakultetin Ekonomik - Shkup, e cili tregoi rezultate më të mira në konkursin e FULM për njohuri për unionet e kreditit , në konkurrencë me më shumë se 100 kandidatë. Ngjarja qendrore për festimin e Ditës Botërore të Sindikatave të Kreditit dhe dhënien e bursave u mbajt në Fakultetin Ekonomik të UKIM në Shkup. Fituesi bursave nw vendin e dytw u rradhit - Bojan Lozanovski, student ,duke ju dhuruar librezw pwr kursim nga Kursimorja FULM me depozit anëtarësimi si një nxitje për të kursyer dhe për të investuar në të ardhmen e tyre..

  • 15 tetor 2015 – kishim bursistin e parw tw FULM. Kishim tw shpallur një konkurs për esenë u botua me temën: Rëndësia e unioneve të kreditit për botën dhe për Maqedoninë. Të drejtën për të marrë pjesë në konkurs morën pjesë të gjithë studentët nga të gjitha universitetet në Republikën e Maqedonisë. Punimet e dorëzuara janë shqyrtuar nga një komision i posaçëm, pasi ajo u botua dhe fituesi i ndeshjes - Burovska Angela, student në Fakultetin e Ekonomisë, Universiteti i Shkupit, Shkup. Ceremonia për publikimin dhe dhënien e certifikatave për të fituar ndeshjen dhe të pushtuar bursën e studentit është mbajtur më 15 tetor 2015, Dita Botërore tw unioneve tw kreditit, në hapwsirat e Kursimores FULM-filijala JSP,Aerodrom...

   
   

  Dëshmi studentore