Каде се гледаш за 5 години?

marija Настани и Промоции, Студенти

Каде се гледаш за 5 години? Можеби како успешен ИТ програмер или Графички дизајнер кој работи од било кое место во светот? Инвестирај уште денес во знаења и вештини кои ќе те однесат до кариерата што ја посакуваш со помош на Кредитите за студенти на Штедилница ФУЛМ ФУЛМ досега поддржа повеќе од 1000 успешни студентски приказни. Нека биде и твојата …

Добитник на студентска стипендија за 2020 – Исидора Овезовска

marija Настани и Промоции, Студенти

Г-ѓа Софија Соколова, Потпретседателот на ЗГ ФУЛМ упати искрени честитки за Исидора Овезоска, ВТОР добитник на ФУЛМ Студентска стипендија за 2020 година, од Филијала Тиквешија. ФУЛМ и нашиот пријател г-дин Дру Иган заедно со Лигата на кредитни унии на Мичиген и понатаму ќе продолжат да ги поддржуваат студентите во остварувањето на нивните образовни и кариерни цели. Во очекување на следниот …

Доделување на ФУЛМ Студентска стипендија за 2020 година

marija Настани и Промоции, Студенти

Г-дин Стево Андровиќ, Претседателот на ЗГ ФУЛМ упати искрени честитки за Марија Кржовска добитник на ФУЛМ Студентска стипендија за 2020 година, како и поддршка за нејзините планови и цели во образованието. ФУЛМ и нашиот пријател г-дин Drew Egan заедно со Лигата на кредитни унии на Мичиген и понатаму ќе продолжат да ги поддржуваат студентите во остварувањето на нивните образовни и …

Прогласени победниците на ФУЛМ Натпреварот за студентска стипендија 2020

marija Настани и Промоции, Студенти

Имаме убави вести! Ги имаме добитниците на студентска стипендија и победници на Натпреварот за студентска стипендија за 2020 година. И оваа година заедно со нашиот драг пријател од Мичигенската лига на кредитни унии, Дру Иган овозможивме студентска стипендија за двајца учесници на Натпреварот за студентска стипендија за 2020 година да добие стипендија. Погледнете го видеото со порака до студентите и …

Интервју со минатогодишниот добитник на студентска стипнедија, Александра Попова

marija Настани и Промоции, Студенти

1.Што правите во моментов? (Студирате, работите или барате работа?) -Студирам 2. Дали би сакале да посетувате пракса во ФУЛМ ? -Да би сакала 3. Дали мислевте дека е наместен натпреварот кога аплициравте за студентската стипендија ? -Не, немав воопшто такво мислење 4. Како се чуствувавте кога дознавте дека сте добитник на стипендија? -Многу среќно и исполнето 5. За што ги …

Обраќањето на Дру Иган на прославата на јубилејот 20 години ФУЛМ

marija Настани и Промоции, Студенти

Погледнете го обраќањето по повод 20 години јубилејот на Штедилница ФУЛМ на нашиот пријател Дру Иган од Лигата на кредитни унии во Мичиген со чија поддршка беше основан Фондот за студентската стипендија. п.с. дали се пријавивте на Натпреварот за студентска стипендија за оваа година? Побрзајте! Останаа само уште 2 дена до истекувањето на рокот Аплицирајте на: https://www.fulm.com.mk/natprevar-za-studentska-stipendija-2020/  

Интервју со Моника Стоиловска, добитник на ФУЛМ студентска стипендија за 2018

marija Настани и Промоции, Студенти

Продолжуваме со серијата од интервјуа со досегашните добитници на ФУЛМ студентска стипендија. Каде се во моментов и што имаат да ви препорачаат доколку сакате се пријавите на Натпреварот за студентска стипендија? Прочитајте ги одговорите подолу од целото интервју со добитникот на ФУЛМ студентска стипендија, Моника Стоиловска 1. Што правите во моментов? (Студирате, работите или барате работа?) Студирам општа медицина на Медицинскиот …

Интервју со Вероника Митреска, добитник на ФУЛМ стипендија за 2017

marija Настани и Промоции, Студенти

Продолжуваме со серијата од интервјуа со досегашните добитници на ФУЛМ студентска стипендија. Каде се во моментов и што имаат да ви препорачаат доколку сакате се пријавите на Натпреварот за студентска стипендија? Прочитајте ги одговорите подолу од целото интервју со добитникот на ФУЛМ студентска стипендија, Вероника Митреска 1. Што правите во моментов? (Студирате, работите или барате работа?) Во моментов сум посветена на …

Интервју со Андријана Димитријевиќ, добитник на ФУЛМ студентска стипендија

marija Настани и Промоции, Студенти

1.Што правите во моментов? (Студирате, работите или барате работа?)   – Од неодамна завршив со студиите и се вработив како финансиски асистент во една странска компанија.  2.Кои се Вашите кариерни цели и во која област би сакале да ја насочите Вашата едукација понатаму? – По завршувањето на студиите, продолжувам со нови сили, со подготовка за професионално сертифицирање за овластен сметководител/ревизор (ACCA). …

Интервју со првиот добитник на ФУЛМ студентска стипендија

marija Настани и Промоции, Студенти

Започнуваме со серија од интервјуа со досегашните добитници на ФУЛМ студентска стипендија. Каде се во моментов и што имаат да ви препорачаат доколку сакате се пријавите на Натпреварот за студентска стипендија? Прочитајте ги одговорите подолу од целото интервју со првиот добитник на студентска стипендија, Ангела Буровска 1.Што правите во моментов? (Студирате, работите или барате работа?)  Во моментов работам како финансиски асистент …